Pohjatyöt

Myrkkymaalaukset

Pohjan hiominen

Veneet, joiden pääasiallinen käyttö on merellä tulisi ennen vesillelaskua maalata pohjaan eliönestomaalia. Maali estää näkinkenkien ja muiden eliöiden tarttumisen pohjaan ja näin ollen syyshuollon aikana pohjan pesu on helpompaa. Toinen merkittävä asia on veneen suorituskyvyn heikkeneminen ja polttoaineen kulutuksen kasvu jos eliönestomaalia ei ole laitettu.

Primerin poisto

Primeri maalattu

Veneen pohjasta rupeaa irtoamaan maalinpalasia, maalia lohkeilee, maalikupruilee, kohtuullisen hyvältä näyttävä pohja voi olla märkä jolloin sitä ei silmällä huomaa, tällöin kosteusmittarilla on hyvä käydä pohja läpi jos on pieninkin epäilys pohjan kunnosta, näin saadaan kartoitettua ajoissa märkä alue ja kunnostaa se. Lähes aina kannattaa hioa kuitenkin koko pohjasta primeri pois, näin iso urakka kannattaa aina tehdä syksyllä jolloin veneen pohja saa kuivua rauhassa koko talven. Primerin poistossa täytyy aina käyttää asianmukaisia suojavarustuksia ja laitteita.

Lopputulema

Lopputulema

Kunnostettu pohja saa aina pohjasta uudenveroisen, sileän, huolettoman pitkiksi ajoiksi, samalla se nostaa veneesi arvoa. Huolla pohjasi ajoissa, meiltä myös kosteusmittaukset paikanpäällä, selvitetään pohjasi kunto.

Kysy lisää täältä.